Rå dåse med tørret pæon

En tom dåse, pigmenteret med vineddike, er nem at lave. Lav flere dåser samtidig, gem dåserne til du lige mangler en lille ting at forære væk.

Lav-49

Tip. De pigmenterede blade er købt på Hørsholm Planteskole. Den tørrede pæon købes hos din blomsterhandler.

Detalje-58

Du skal bruge

En tom konserves dåse
En skål med vinagret
Et stykke grøn eller grå oasis
En tørret pæon
Friske rosmarin stilke
Egfeu ranker
Et pigmenteret blad på ståltrådsstil
Bidtang
Et stykke råt bånd

Detalje-51

Sådan gør du

1-trin92

  1. Læg dåsen ned i vinagretten. Vinagretten behøver ikke dække hele dåsen, hvis du drejer dåsen rundt en gang imellem, bliver den jævnt pigmenteret. Lad dåsen ligge et døgn, tag den op af skålen, og lad den stå udendørs et par døgn. Nu er dåsen klar.Skær oasisen til så den passer ned i dåsen. Klip af stilken på pæonen, og stik den ned i midten af oasisen.

2-trin-76

  1. Rens det nederste af rosmarinens stilke for nåle. Stik dem rundt om pæonen.

3-trin-02

  1. Tag så en stilk egfeu. Rens enderne for blade og sideskud. Stik nu enden af egfeuen ned i oasisen, før egfeuen rundt i kanten af dåsen, afslut med at stikke enden ned i oasisen. Gentag med flere ranker.

4-trin-08

  1. Tag nu bladet, klip lidt af ståltråds pinden af. form så ståltråds pinden, så den kommer til at runde lidt. Stik enden af pinden ind i oasisen, og sådan at bladen ligger på midten af dåsen. Afslut med et stykke rå bånd, som bindes rundt om dåsen forneden.

Detalje-62

Pia Buusmann

Pia Buusmann

Pia har de sidste 16 år beskæftiget sig med indretning og design ideer til hjemmet. Hun startede sin karriere med at udgive bogen “Julestads og Konfitterknas”. Herefter har hun udgivet 10 andre bøger.

Read More
Rå dåse med tørret pæon
Share this