Grenholderen kan bruges igen og igen. Praktisk til at holde styr på blomsterne. Her er brugt både købe blomster, og blomster fra grøftekanten.

Lav-72-1

Det skal du bruge

Friske grene af hovedsagelig pil
Grensaks
Vindseltråd
Levkøj
celosia
Blomster fra hosta
Sommerfugleblomster
Mageritter
Hostablade
Blæresmæld
Rå snor

Detalje-80
Sådan gør du

 1. Rens grenene for blade så du får en pæn lang stilk.
  1-trin-46
 2. Tag 4 grene på en ca. længde på 45 cm, og læg dem så de danner et kryds. Med et stykke vindseltråd vikler du grenene sammen på midten.
  2-trin-51
 3. Tag så en gren, læg en gren ind under en af pindene på krydset, og ca. 8 cm fra krydset. Før så pinden over den næste pind. På denne måde fortsætter du med at flette op og under pindene fra krydset. Når du når til enden af pinden, lægger du en ny pind til, og fortsætter med at flette. Har du svært ved at holde pindene på plads, kan du binde dem sammen med små stykker vindseltråd. Sørg for at pindene ligger tæt når du fletter.
  3-trin-55
 4. Når flettet har en ca. diameter på ca. 30 cm, klipper du enderne af de overskydende grene. Rens atter blomsterne for blade og sideskud. Saml et lille bundt blomster, og stik dem ned i grenholderen. På denne måde fortsætter du til grenholderen er pænt fyldt ud.
  4-trin-58
 5. Under holderen binder du blomsterstilkene sammen med det rå snor. Klip af blomsternes stilke. Sæt buketten i en vase med koldt vand.
  5-trin-63

Detalje-75